Follow us

Τα Νέα μας

ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ, THΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ, ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕ

Για 4η συνεχόμενη χρονιά, σπουδαστές του τμήματος Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης του Α΄και Γ΄εξαμήνου, έλαβαν μέρος σε διαγωνισμό μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των εκδηλώσεων του 5ου Διεθνές Forum Γαστρονομίας 2012, στην έκθεση για τα Ξενοδοχεία & τη Μαζική Εστίαση της HORECA. Ο διαγωνισμός διεξάχθηκε από το Πανελλήνιο Chef’s Club, την Τρίτη 07 Φεβρουαρίου 2012, στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo και κριτές του διαγωνισμού ήταν διεθνείς επαγγελματίας του επισιτιστικού κλάδου, καθώς και μέλη του Chef’s Club. Στον ατομικό ζωντανό διαγωνισμό στην παρασκευή πιάτου με χοιρινό κρέας, συμμετείχαν οι σπουδαστές:

• Δεμελής Βασίλης (Γ΄εξάμηνο Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης) και Καρανικόλας Θοδωρής (Α΄εξάμηνο Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης) ως βοηθός. Καθηγητής τους στην προετοιμασία, ήταν ο κος Σπύρος Σταμάτης (μέλος του Chef’s Club Β. Ελλάδος) και το πιάτο στο οποίο διαγωνίστηκαν οι δύο σπουδαστές ήταν «ψαρονέφρι με πουρέ φοινόκιο, σταμναγγάθι και σως λαϊμ».

• Δήμου Απόστολος και Φιλιππιτζής Κώστας ως βοηθός και οι δύο του Γ΄εξαμήνου Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης, με καθηγητή τον κο Νίκο Κατσούνα (μέλος του Chef’s Club Β. Ελλάδος) και το πιάτο στο οποίο διαγωνίστηκαν οι δύο σπουδαστές, ήταν «ψαρονέφρι γεμιστό με μους κοτόπουλο, μαριναρισμένα σύκα και σως παντζάρι». Στον ατομικό ζωντανό διαγωνισμό στην παρασκευή γλυκού, συμμετείχαν οι σπουδαστές:

• Σώκος Νίκος (Γ΄εξάμηνο Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης) και Πορφυρίου Δήμητρα (Α΄εξάμηνο Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης) ως βοηθός. Το γλυκό στο οποίο διαγωνίστηκαν οι δύο σπουδαστές ήταν το “punta cana” (ζελέ σοκολάτας με μπισκότο βουτύρου ψημένο ψημένα με αμύγδαλα και αφρό ανανά). Και οι τρεις συμμετοχές στο διαγωνισμό, απέσπασαν ιδιαίτερα θετικά και κολακευτικά σχόλια από όλους τους κριτές, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το Δημοτικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης του Δήμου Βόλου, ήταν η μόνη κρατική σχολή που συμμετείχε στον διαγωνισμό στις 07/02/12, έναντι των άλλων τριών ιδιωτικών. Η ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ και εκπαιδευτές του τμήματος Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης που συμμετείχαν στη προετοιμασία των σπουδαστών, ευχαριστούν τον κύριο Γίάννη Τσάρκα (επίτιμο μέλος του Chef’s Club Β. Ελλάδος) για την πολύτιμη βοήθεια του.