Follow us

Τα Νέα μας

Συμμετοχή του ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου, στην 1η Διακρατική συνάντηση, στη Μαδρίτη,για το νέο πρόγραμμα ERASMUS+ `The future is our jewel`.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ 1η ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΜΑΔΡΙΤΗ  ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ERASMUS+ `The future is our jewel`.

Ένας από τους βασικούς στόχους του  Ι.Ι.Ε.Κ. Δήμου Βόλου της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ είναι η πληρέστερη εκπαίδευση και κατάρτιση των σπουδαστών του, γεγονός που ενισχύεται  από τη συμμετοχή τους σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα.  Με την έναρξη των εγγραφών για τη νέα εκπαιδευτική χρονιά 2018 -2019, το Ι.Ι.Ε.Κ Δήμου Βόλου, ενημερώθηκε για την έγκριση του νέου προγράμματος erasmus+ ``Τhe future is our jewel`` στο οποίο συμμετέχει το τμήμα κοσμήματος.

Το έργο "Το μέλλον είναι το κόσμημά μας" συγκεντρώνει 6 σχολές εταίρους γύρω από ένα κοινό αντικείμενο, τη δημιουργία κοσμημάτων, των οποίων η πολιτιστική κληρονομιά και η επαγγελματική ιστορία είναι διαφορετικές. Έτσι το πρόγραμμα καλύπτει την ανάγκη  ανάδειξης της ποικιλομορφίας στον χώρο του κοσμήματος, ώστε αυτές οι διαφορετικές τεχνικές που χρησιμοποιούνται σε διάφορες χώρες της Ευρώπης να καταστούν πόροι κοινού πλούτου και μαθησιακών  ευκαιριών, με αποτέλεσμα την απόκτηση νέων γνώσεων και τεχνικών για την  προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη των  σπουδαστών στον χώρο του κοσμήματος.

 Με τους τέσσερις πυλώνες του έργου, την ισότητα, τη βιωσιμότητα, την ένωση και την ανοχή οι εταίροι του προγράμματος θέλουν  να συνδυάσουν τα 4 στοιχεία (Νερό, Αέρα, Φωτιά και Γη) απ` τα οποία προέρχονται τα υλικά για την κατασκευή κοσμημάτων  και να τα συσχετίσουν με το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον στις τρεις φάσεις του έργου.

Το πρόγραμμα εργασίας κατά τη διάρκεια των τριών ετών, 1 σχετίζεται με τέσσερις  τύπους δραστηριοτήτων  για τη μεθοδολογία υλοποίησης και διαχείρισης της στρατηγικής  εταιρικής σχέσης: 1)την ΕΡΕΥΝΑ, 2)τη  ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΟΣΜΗΜΑΤΩΝ, 3) την ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥ, 4) τις ΕΚΘΕΣΕΙΣ, για την προβολή του έργου των σπουδαστών !

Το πρόγραμμα παρέχει κινητικότητα κατάρτισης για σπουδαστές, η προστιθέμενη αξία των οποίων σχετίζεται με τους πόρους που παρέχονται από κάθε εταίρο και τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος στο οποίο ανταλλάσσονται, μοιράζονται, συζητούνται και αναπτύσσονται νέες πρακτικές και τεχνικές για την πραγματοποίηση όχι μόνο πρωτότυπων κοσμημάτων αλλά και μιας βιώσιμης επιχείρησης. Επιπρόσθετα και για να εξασφαλιστούν μακροπρόθεσμα οφέλη για όλους, ο ιστότοπος(  https://thefutureisourjewel.wordpress.com)και όλα τα αποτελέσματα θα παραμείνουν λειτουργικά μετά το κλείσιμο του έργου, ώστε να μπορούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι και οι εταίροι να επικοινωνούν μεταξύ τους, να ανταλλάσσουν ιδέες, να προτείνουν βελτιώσεις και να επικαιροποιούν καινοτόμες μεθόδους.

    Τη Μαδρίτη και συγκεκριμένα τη σχολή Escola de Arte 3, επισκέφθηκαν η πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ κα Σοφία Χάλαρη, η εκπαιδεύτρια κα Λέτα Αργυράκου και τέσσερις σπουδάστριες του τμήματος. Τα εργαστήρια σε διάφορες τεχνικές αργυροχρυσοχοΐας ήταν καθημερινά! Οι σπουδαστές επισκέφθηκαν τα μουσεία Reina Sofia και Prado και ενθουσιάστηκαν με τα έργα ζωγραφικής και γλυπτικής μεγάλων καλλιτεχνών που είδαν από κοντά!!!  Την τελευταία ημέρα του προγράμματος πραγματοποιήθηκε εκδρομή στην πόλη Σεγκόβια και στο εξαιρετικό μουσείο γυαλιού. Επιπλέον οι σπουδαστές παραβρέθηκαν στα εγκαίνια  της 1ης περιοδεύουσας Πανευρωπαϊκής έκθεσης  που αποτελείται αποκλειστικά από σπουδαστικές εργασίες με θέμα τη φωτιά. Το τμήμα κοσμήματος του ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου συμμετείχε με 15 κοσμήματα και η έκθεση πραγματοποιήθηκε στο museum of Popular Art and Traditions. Μετά τη Μαδρίτη, η έκθεση θα παρουσιασθεί  στο Πόρτο, στη Βαλέντσα , στη Θεσσαλονίκη ,στο Λονδίνο και θα καταλήξει στο Βόλο τον Ιούνιο του 2019.

     Την αποστολή ακολούθησε και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας κα Κότογλου. Η πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ και νόμιμη εκπρόσωπος του Ι.Ι.Ε.Κ Δήμου Βόλου κα Σοφία Χάλαρη και η Δημοτική αρχή του Βόλου ενισχύουν και προωθούν  αντίστοιχες Ευρωπαϊκές δράσεις, τα  οφέλη των οποίων  μέσω των προγραμμάτων erasmus+ δεν σταματούν με την αποφοίτηση των σπουδαστών, αλλά συνεχίζονται και στην μετέπειτα πορεία τους στην αγορά εργασίας.    

Σχολές που συμμετέχουν στο project  :  Escuela de Arte3,   V.T.I of Municipality of Volos(KEKPA-DIEK),   MOCUME,  FOR.AL S.C.a R.L. ,

                                                             Escola Artística de Soares dos Reis,   British Academy of Jewellery

#thefutureisourjewel
#thefutureisourjewel
#erasmusproject
#erasmusplus