Follow us

Τα Νέα μας

Εγκαίνια έκθεσης Κοσμήματος στο πλαίσιο του Erasmus+ project ‘The Future is our Jewel’ στο Κέντρο Τέχνης Giorgio de Chirico

 

Εγκαίνια Πανευρωπαϊκής  έκθεσης Κοσμήματος στο πλαίσιο του Erasmus+ project ‘The Future is our Jewel’ στο Κέντρο Τέχνης Giorgio de Chirico, στο Βόλο.

Την Τρίτη 28/9 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Πανευρωπαϊκής περιοδεύουσας έκθεσης Κοσμήματος του προγράμματος Εrasmus+ `The Future is our Jewel` με θέμα τη " Φωτιά", η οποία θα διαρκέσει μέχρι 7/10/21.

Η έκθεση, που αποτελείται αποκλειστικά από σπουδαστικές εργασίες με θέμα ``Τη φωτιά σε σχέση με το μέλλον`,` ξεκίνησε στο Πόρτο, παρουσιάστηκε στο Λονδίνο,  ήρθε στο Ι.Ι.Ε.Κ του Δήμου Βόλου της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ , θα συνεχίσει στη Θεσσαλονίκη, τη Βαλέντσα της Ιταλίας και θα κλείσει το ταξίδι της στην Μαδρίτη της Ισπανίας.

Χαιρετισμό απέστειλε η Υφυπουργός  Παιδείας κα .Ζέτα Μακρή και ο Βουλευτής Μαγνησίας  κ. Χ. Μπουκώρος.

Στην έκθεση παρευρέθηκαν η Πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ - ΔΙΕΚ, κα Σ. Χάλαρη,  εκπρόσωποι των Βουλευτών Μαγνησίας κ. Κ. Μαραβέγια, και κ. A. Μεικόπουλου, η Δημοτική σύμβουλος της πλειοψηφίας κα Β. Αναγνώστου, ο Αντιπρόεδρος του  ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ κ. Α. Νάσιος και η διευθύντρια Πολιτισμού του Δήμου Βόλου Χρύσα Δραντάκη.

 Μεγάλη τιμή για το τμήμα Κοσμήματος του Ι.Ι.Ε.Κ Δήμου Βόλου η  παρουσία της  Αντιπρόεδρου  της ΠΟΒΑΚΩ(Πανελλήνιας Ομοσπονδίας

Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων Κοσμηματοπωλών  Ωρολογοπωλών), κας Ελένης  Τεζαψίδου, του  Πρόεδρου του συλλόγου Αργυροχρυσοχόων Μαγνησίας  κ. Δ. Νιζάμη και μελών του συλλόγου που επιβεβαιώνει την στενή επαφή μας, με την παραγωγή και την  αγορά Εργασίας ,όπως τόνισε η διευθύντρια κα Μαρία Βούλγαρη. Επίσης παραβρέθηκαν 16 εκπαιδευτές και σπουδαστές των σχολών, Escuela de Arte3 από τη  Μαδρίτη, Escuela Artistica Soares dos Reis από το Πόρτο και British Academy of Jewellery  από το Λονδίνο, - που καταρτίζονται στο Ι.Ι.Ε.Κ Δήμου Βόλου, από  27/9/ έως  1/10 στο πλαίσιο κινητικότητας του προγράμματος-, σπουδαστές, εκπαιδευτές,  εργαζόμενοι του Ι.Ι.Ε.Κ Δήμου Βόλου και της ΚΕΚΠΑ –ΔΙΕΚ και πλήθος κόσμου, τηρώντας πάντα τα πρωτόκολλα για την αποφυγή της διασποράς του Covid-19.

Την οργάνωση και επιμέλεια της έκθεσης είχε η υπεύθυνη της ειδικότητας Κοσμήματος του ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου, Λ. Αργυράκου ενώ αρωγοί στην όλη προσπάθεια, στάθηκαν, οι εκπαιδεύτριες Φωφώ Κοντούρη, Αρετή Πασιούδη, Όλγα Οικονόμου και οι σπουδάστριες του τμήματος, Ν. Γιαννάκου, Μ. Μαρέτη, Σ. Συμιακάκη, Λιάνα Μιχελή και Μ. Γιωτάκη με την εθελοντική τους εργασία σε μια περίοδο εκτός μαθημάτων.

Στο χώρο της έκθεσης υπάρχουν και εργασίες σπουδαστών των άλλων ειδικοτήτων της Σχολής.

Την εκδήλωση διάνθισε χορευτικό δρώμενο της σχολής χορού, Μ. Λαούδη, σε χορογραφία Ελλάδας Δαμιανού, χορό Συλβάνα Μούκα, κιθάρα Δήμητρα Γιάλβαλη, ενώ εκπρόσωποι Μ.Μ.Ε της περιοχής μας καθώς και  οι σπουδαστές της  ειδικότητας Φωτογραφίας, Μ. Ζαίρη, Χ. Σκουφογιάννης, Κ. Σγαρδώνη και Κ. Αιδαλής, κάλυψαν το γεγονός.

Η πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ  κ. Σοφία Χάλαρη καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και ανέφερε στο χαιρετισμό της ότι τόσο η ίδια όσο και ο Επικεφαλής της Δημοτικής αρχής Βόλου, Δήμαρχος Α . Μπέος ενισχύουν και προωθούν  αντίστοιχες Ευρωπαϊκές δράσεις, τα  οφέλη των οποίων  μέσω των προγραμμάτων Erasmus+ δεν σταματούν με την αποφοίτηση των σπουδαστών, αλλά συνεχίζονται και στην μετέπειτα πορεία τους στην αγορά εργασίας.

Μέσα από τα προγράμματα Erasmus+  παρέχεται κινητικότητα κατάρτισης για σπουδαστές η προστιθέμενη αξία των οποίων σχετίζεται, με τους πόρους που παρέχονται από κάθε εταίρο και τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος στο οποίο ανταλλάσσονται, μοιράζονται, συζητούνται και αναπτύσσονται νέες πρακτικές και τεχνικές για την πραγματοποίηση όχι μόνο πρωτότυπων κοσμημάτων αλλά και μιας βιώσιμης επιχείρησης.

Το πρόγραμμα εργασίας των 6 Σχολών που συμμετέχουν – Escuela de Arte3 Madrid, British Academy of Jewellery London,  Escola Artistica Soares dos Reis Porto, For.Al  Valenza, ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ, και το  ΙΙΕΚ  MOKUME Θεσσαλονίκη.- κατά τη διάρκεια των τριών ετών, σχετίζεται με πέντε τύπους δραστηριοτήτων, την Έρευνα, την κατασκευή Κοσμημάτων, τη δημιουργία Καταλόγου, τη δημιουργία Φυλλαδίου και τις Εκθέσεις για τη μεθοδολογία υλοποίησης και διαχείρισης της στρατηγικής  εταιρικής σχέσης με ταυτόχρονη προβολή του έργου των Σπουδαστών και των Σχολών!

Επιπρόσθετα και για να εξασφαλιστούν μακροπρόθεσμα οφέλη για όλους, ο ιστότοπος ( https://thefutureisourjewel.wordpress.com) και όλα τα αποτελέσματα θα παραμείνουν λειτουργικά μετά το κλείσιμο του έργου, ώστε να μπορούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι και οι εταίροι να επικοινωνούν μεταξύ τους, να ανταλλάσσουν ιδέες, να προτείνουν βελτιώσεις και να επικαιροποιούν καινοτόμες μεθόδους.

Το ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου μέσα από τις Ευρωπαϊκές του συνεργασίες και τη Διαπίστευσή του από το Ι.Κ.Υ. αποδεικνύει το υψηλό επίπεδο  εκπαίδευσης και κατάρτισης που παρέχει  εδώ και  35 χρόνια το οποίο ενισχύεται και από διακρίσεις σε Πανελλαδικό αλλά και Διεθνές επίπεδο.

Οι ενδιαφερόμενοι για εγγραφή στις 13 ειδικότητες του Δημοτικού ΙΙΕΚ Βόλου, www.diek.gr,  μπορούν να απευθύνονται καθημερινά στη γραμματεία της σχολής 9:00- 15:00, τηλ. 2421056446 και στο mail: diek.edu@gmail.com

#thefutureisourjewel
#thefutureisourjewel
#erasmusproject
#erasmusplus