Follow us

Τα Νέα μας

Γ` Κύκλος Σεμιναρίων στο ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ  ΑΠΟ ΤΟ Ι.Ι.Ε.Κ. της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου

Το Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης του Δήμου Βόλου θα υλοποιήσει  επιμορφωτικά  σεμινάρια , σχετικά με τις ειδικότητές του. Στόχος της διεξαγωγής των σεμιναρίων , όπως δήλωσε η Πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ- ΔΙΕΚ κ. Σοφία Χάλαρη, είναι να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους πολίτες, ανέργους, εργαζόμενους , σπουδαστές και  όχι μόνο, να αποκτήσουν σημαντικές γνώσεις στο αντικείμενο που τους ενδιαφέρει, να βελτιώσουν την καθημερινότητά  τους και να αξιοποιήσουν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους. Από φέτος το ΙΙΕΚ του Δήμου Βόλου θα παρέχει και μια σειρά εξειδικευμένων σεμιναρίων  για σπουδαστές και επαγγελματίες με σκοπό την ανάπτυξη των πρακτικών γνώσεων για τη βελτίωση των μεθόδων εργασίας τους.

Τα σεμινάρια  του Γ’ Κύκλου, ξεκινούν τη Δευτέρα 24 Απριλίου 2023.

Εγγραφές: Από Πέμπτη 20/4/23 έως Παρασκευή  28/4/2023 (για όλα τα τμήματα)

Έναρξη: Δευτέρα 24 Απριλίου 2023.

Για τον Γ’ Κύκλο 2022-2023 θα υλοποιηθούν τα σεμινάρια:

  1. Σχέδιο Μόδας, Σχεδιασμός κολεξιόν και Αξεσουάρ: Σχεδιασμός γυναικείου σώματος, σχεδιασμός ενδυμάτων – χρωματισμός. Ολοκληρωμένη παρουσίαση κολεξιόν.
  2. Κοπτική- Ραπτική: Εισαγωγή στις βασικές έννοιες της ραπτικής. Ραφή και κοπή  ενδυμάτων, πατρόν.
  3. Τεχνικές Αργυροχρυσοχοΐας: Εισαγωγή στις βασικές έννοιες, δέσιμο πέτρας, βασικές και σύνθετες τεχνικές χρυσοχοΐας.
  4. Παραγωγικό Κόσμημα: δημιουργία κοσμημάτων σε κερί, επαφή με τεχνικές χύτευσης.
  5. Κεραμική Τέχνη: Δημιουργία κεραμικών αντικειμένων με διάφορες τεχνικές, τεχνική λούστρου, ανάλυση όγκου, τροχός, υαλώματα.
  6. Ηλεκτρονικών Υπολογιστών : Το σεμινάριο Η/Υ για Αρχάριους δημιουργήθηκε με σκοπό να εισάγει ακόμα και τους πλέον διστακτικούς ή τεχνοφοβικούς χρήστες, στον κόσμο των Η/Υ και στις ευκολίες που προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία στην καθημερινή ζωή. Απευθύνεται σε όλους εσάς που έχετε ελάχιστη ή καμία προηγούμενη εμπειρία στη χρήση Η/Υ, ανεξάρτητα από την ηλικία, τη μόρφωση και το επάγγελμά σας.
  7. Κοστολόγηση - Διαπραγμάτευση Προμηθευτών – Διαχείριση Αποθήκης και Αποθεμάτων. Υπολογισμός μενού και κόστος πιάτου για την επισιτιστική επιχείρηση.
  8. Γραμματεία Διοίκησης: Αρχειοθέτηση –Τεχνικές Ταξινόμησης– Παραδείγματα με Excel,  Αλληλογραφία – e mail (Σύνταξη –Διακίνηση – Πρωτοκόλληση),  Έντυπα Γραφείου (Τιμολόγιο- Απόδειξη Είσπραξης- Δελτίο Αποστολής κλπ.),  Σύνταξη Επιχειρησιακών Εγγράφων και Εμπορικών Επιστολών (Αίτηση – Βεβαίωση- Δελτίο τύπου- Πράξη Πρακτικού- Επιστολές προσφοράς εμπορευμάτων) με  Word, Σύνταξη Μισθοδοτικών Καταστάσεων με Excel,  Τεχνική εκμάθησης τυφλού συστήματος
  9. Στρατηγική Μarketing: Έννοια και Λειτουργίες του Marketing - Marketing Plan, Στρατηγική - Τακτικές του Παραδοσιακού Marketing,  Στρατηγικές του Ψηφιακού Marketing (Digital Marketing -Social Media Marketing), Είδη και Εργαλεία του Digital Marketing, Στρατηγική  των Social Media Marketing: Μεθολογία ACT και POST,  Τρόποι αύξησης Επισκεψιμότητας / Followers

     Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στο κτίριο του Ι.Ι.Ε.Κ. Δήμου Βόλου,  Ρήγα Φεραίου 1 και Χείρωνος σε δίμηνους ‘κύκλους’ των 27 ωρών. Το κόστος του κάθε δίμηνου ‘κύκλου’,  είναι  50,00 €. Το κόστος των αναλώσιμων επιβαρύνει τους εκπαιδευόμενους. Τα τμήματα θα δημιουργηθούν εφόσον συμπληρωθεί ικανός αριθμός συμμετεχόντων.

 

Περισσότερες πληροφορίες για  τα σεμινάρια και τις  Ηλεκτρονικές Εγγραφές,  οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν, στην ιστοσελίδα του Ι.Ι.Ε.Κ. Δήμου Βόλου  www.diek.gr, όπως επίσης και στη Γραμματεία  της σχολής 24210 56446, όπου γίνονται καθημερινά  Εγγραφές από 10:00π.μ. – 15:00μ.μ.