Follow us

Τα Νέα μας

Σε κλίμα γιορτής εγκαινιάστηκε την Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023, η ετήσια έκθεση σπουδαστικών εργασιών του ΙΙΕΚ της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου .

Σε κλίμα γιορτής  εγκαινιάστηκε την Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023, η ετήσια έκθεση σπουδαστικών εργασιών του ΙΙΕΚ της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του  Δήμου Βόλου 

Η Πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ  Κυρία  Σοφία Χάλαρη καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και ανέφερε στο χαιρετισμό της μεταξύ άλλων, ότι το ΙΙΕΚ του Δήμου Βόλου με γνώμονα τον κοινωνικό του χαρακτήρα, εφαρμόζει ένα χαμηλό τιμολόγιο διδάκτρων ώστε να δίνεται η δυνατότητα σε περισσότερους νέους να σπουδάσουν το επάγγελμα που ονειρεύονται.

Στόχος της Δημοτικής Αρχής, με την υποστήριξη του δημάρχου Αχιλλέα Μπέου, είναι η ενίσχυση των νέων που προσπαθούν να αποκτήσουν ποιοτική εκπαίδευση και κατάρτιση ενώ, παράλληλα και μέσα από το γραφείο ΓΕΑΣ (διασύνδεσης με την αγορά εργασίας), είναι δίπλα στους σπουδαστές  κατά την πρακτική τους άσκηση και την ενσωμάτωση στην αγορά εργασίας. Ήδη Σπουδαστές και Απόφοιτοι έχουν μεταβεί στις επιχειρήσεις που έχουν επιλέξει, για να πραγματοποιήσουν την Πρακτική τους Άσκηση  ή να εργαστούν. Αξίζει να αναφερθεί ότι και αυτή τη saison  η προσφορά θέσεων, από διακεκριμένες επιχειρήσεις του τουρισμού σε όλη την Ελλάδα, με τις οποίες συνεργάζεται το ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου επί σειρά ετών, ήταν πολύ μεγάλη! Αυτό, όπως τονίστηκε από τους Εργοδότες στις  ενημερωτικές τηλεδιασκέψεις για την Πρακτική Άσκηση και την πρόσβαση στην Αγορά Εργασίας, όπου συμμετείχαν Σπουδαστές, Εκπαιδευτές και Εργοδότες,  οφείλεται στο υψηλό επίπεδο γνώσεων και κατάρτισης που κάνει περιζήτητους τους Σπουδαστές του ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου !

 

Η Πρόεδρος κ. Σοφία Χάλαρη ευχαρίστησε τους Εκπαιδευτές και το Προσωπικό του ΙΙΕΚ για τη συνέπεια και τον επαγγελματισμό τους και παρότρυνε του απόφοιτους να αξιοποιήσουν τις γνώσεις που απέκτησαν από το Δημοτικό ΙΙΕΚ και να τις εφαρμόσουν με τον καλύτερο τρόπο στην αγορά εργασίας. Παράλληλα τόνισε πως η Δημοτική Αρχή θα είναι δίπλα στο ΙΙΕΚ με σκοπό να το αναβαθμίσει και να το αναδείξει σε ακόμη υψηλότερο επίπεδο.

Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση, η Αντιδήμαρχος Πρόνοιας  Π. Αναγνώστου, ο Αντιπρόεδρος της ΚΕΚΠΑ –ΔΙΕΚ Θ. Τζούνης , Γονείς, Φίλοι, Εκπαιδευτές, Σπουδαστές και Απόφοιτοι.= 

Στην έκθεση συμμετέχουν οι σπουδαστές του ΙΙΕΚ με έργα που προέκυψαν, από την κατάρτισή τους ,τις συμμετοχές σε  εκθέσεις και διαγωνισμούς, τα  εκπαιδευτικά  ταξίδια, τις κινητικότητες των  Ευρωπαϊκών προγραμμάτων και τις συνεργασίες με Φορείς της Περιοχής μας.

Εκτίθενται επίσης τα έργα όσων συμμετείχαν στα ερασιτεχνικά σεμινάρια τα οποία είναι αντάξια επαγγελματιών. Τη χρονιά που μας πέρασε  το Δημοτικό  ΙΙΕΚ  Βόλου σχεδίασε και υλοποίησε  μια σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων για όλους τους δημότες και έδωσε την ευκαιρία σε ανέργους και εργαζόμενους συμπολίτες μας  όχι μόνο να αποκτήσουν σημαντικές γνώσεις στο αντικείμενο που τους ενδιέφερε, αλλά και να βελτιώσουν την καθημερινότητά  τους και να αξιοποιήσουν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους με ελάχιστο κόστος. Δέσμευσή παραμένει τα σεμινάρια να συνεχιστούν και να εμπλουτιστούν την επόμενη χρονιά.

Κατά την παρουσίαση της έκθεσης τονίστηκε η σπουδαιότητα

συμμετοχής σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα, τα οποία προσφέρουν σε καταρτιζόμενους και εκπαιδευτές μια μοναδική ευκαιρία ν’ αποκτήσουν γνώση και εμπειρία σε μια ξένη χώρα, συμβάλλοντας στη δημιουργία μιας πραγματικά ανταγωνιστικής αγοράς εργασίας. Στο πλαίσιο της εξωστρέφειας που αναπτύσσει το ΙΙΕΚ και με στόχο τη γενικότερη αναβάθμιση του εκπαιδευτικού του προγράμματος συνεχώς  διευρύνει τις επαφές του μέσω των  Ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus+ με σχολές του εξωτερικού.

Το Ι.Ι.Ε.Κ Δήμου Βόλου, είναι  μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Σχολών Αργυροχρυσοχοΐας ( PLE) από το 2009 έως σήμερα. Παράλληλα  με την έκθεση των σπουδαστικών εργασιών, εγκαινιάστηκε και η Πανευρωπαϊκή Περιοδεύουσα Έκθεση Κοσμήματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Σχολών Αργυρο/χοΐας P.L.E με έργα σπουδαστών από 10 σχολές, επτά χωρών της Ευρώπης, με μεγάλη παράδοση στο χώρο  της Αργυροχρυσοχοΐας.

 

Την εκπαιδευτική  χρονιά που πέρασε έχοντας αρωγό τη διοίκηση της ΚΕΚΠΑ- ΔΙΕΚ και τον Δήμο Βόλου, έγινε προσπάθεια βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών, επετεύχθησαν συνεργασίες με φορείς και επιχειρήσεις της πόλης, διασύνδεση του ΙΙΕΚ με την αγορά εργασίας, με τελικό αποτέλεσμα την επαγγελματική επιτυχία των περιζήτητων πλέον αποφοίτων, ενώ  παράλληλα επήλθε συνεργασία με τοπικούς φορείς, αθλητικούς συλλόγους, σχολεία της ευρύτερης περιοχής, με σκοπό τη συνδιοργάνωση δράσεων αλλά και τη συμμετοχή των σπουδαστών σε projects σε πραγματικό χρόνο εργασίας.

Το ΙΙΕΚ ενισχύθηκε με νέες ειδικότητες που θα λειτουργήσουν με τη νέα χρονιά όπως: Στέλεχος Διοίκησης και οικονομίας στον τομέα Υγείας, Στέλεχος και Διοίκησης στον τομέα Τουρισμού, Τεχνολογία επικοινωνίας στον Τουρισμό, Προπονητής Αθλημάτων, Στέλεχος Διατροφής και Διαιτολογίας ανεβάζοντας  τον αριθμό των ειδικοτήτων σε 20.

Την εκδήλωση κάλυψε φωτογραφικά η απόφοιτη του ΙΙΕΚ – επιτυχημένη επαγγελματίας πλέον, Ε. Κολοβού.

Διανύοντας την περίοδο των εγγραφών για τη χρονιά 2023 -2024 οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τον χώρο του Ι.Ι.Ε.Κ Δήμου Βόλου( Χείρωνος – Ρήγα Φεραίου 1 ), καθημερινά από τις 9.00π.μ. – 15.00μ.μ., για να περιηγηθούν, στην ετήσια έκθεση των σπουδαστικών εργασιών, θεσμό που αναδεικνύει και δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να δουν το υψηλό και ποιοτικό επίπεδο σπουδών !

Πληροφορίες στο 2421056446  ή στη σελίδα του ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου, www.diek.gr.

Καλό Καλοκαίρι σε όλους !