Follow us

Τα Νέα μας

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ από το Ι.Ι.Ε.Κ. Δήμου Βόλου της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ για τη χρονιά 2023 -2024

Το Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης του Δήμου Βόλου θα υλοποιήσει  επιμορφωτικά  σεμινάρια , σχετικά με τις ειδικότητές του. Στόχος της διεξαγωγής των σεμιναρίων , όπως δήλωσε η Πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ- ΔΙΕΚ κ. Σοφία Χάλαρη, είναι να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους πολίτες, ανέργους, εργαζόμενους, σπουδαστές και όχι μόνο, να αποκτήσουν σημαντικές γνώσεις στο αντικείμενο που τους ενδιαφέρει, να βελτιώσουν την καθημερινότητά  τους και να αξιοποιήσουν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους. Το ΙΙΕΚ του Δήμου Βόλου θα παρέχει και μια σειρά εξειδικευμένων σεμιναρίων  για σπουδαστές και επαγγελματίες με σκοπό την ανάπτυξη των πρακτικών γνώσεων για τη βελτίωση των μεθόδων εργασίας τους.

      Για την περίοδο 2023-2024 θα υλοποιηθούν τα σεμινάρια:

 1. Κοπτική- Ραπτική: Εισαγωγή  στις βασικές έννοιες της ραπτικής. Ραφή και κοπή  ενδυμάτων, πατρόν σε δυο τμήματα: 1ο τμήμα/ Αρχάριοι και 2ο τμήμα/ Προχωρημένοι
 2. Τεχνικές Αργυροχρυσοχοΐας:  Εισαγωγή στις βασικές έννοιες, δέσιμο πέτρας, βασικές και σύνθετες τεχνικές χρυσοχοΐας.
 3. Μεταλλοπλαστική- Κόσμημα: δημιουργία κοσμημάτων με την τεχνική του Repouse, που δημιουργεί όγκο σε επίπεδες πλάκες μετάλλου.
 4. Κεραμική Τέχνη:    δημιουργία κεραμικών αντικειμένων με διάφορες τεχνικές, τεχνική λούστρου, ανάλυση όγκου, τροχός, υαλώματα.
 5. Σχέδιο Μόδας, Σχεδιασμός κολεξιόν και Αξεσουάρ: Σχεδιασμός γυναικείου σώματος, σχεδιασμός ενδυμάτων –χρωματισμός. Ολοκληρωμένη παρουσίαση κολεξιόν.
 6. Ηλεκτρονικών Υπολογιστών : 1ο τμήμα / χειρισμός Η/Υ από απλούς χρήστες, γνωριμία με το περιβάλλον των Windows, Εισαγωγή σε βασικές έννοιες Word, Excel, Διαδίκτυο, Power Point. 2ο τμήμα/ χειρισμός Η/Υ για προχωρημένους χρήστες με βασικές και εξειδικευμένες γνώσεις της σουίτας εφαρμογών γραφείου Microsoft Ms office.
 7. «Διαπραγμάτευση Προμηθευτών – και Κοστολόγηση. Υπολογισμός Μενού και Κόστος Πιάτου για την Επισιτιστική & Τουριστική Επιχείρηση. Διαχείριση Αποθήκης και αποθέματα.» για ανθρώπους που εργάζονται ή θέλουν να εργαστούν στον επισιτιστικό & τουριστικό τομέα.
 8. «Εισαγωγή στο Μάρκετινγκ – Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης για τις Μικρομεσαίες Τουριστικές επιχειρήσεις».: Για ανθρώπους που εργάζονται ή θέλουν να εργαστούν στην εξυπηρέτηση πελατών, την προώθηση υπηρεσιών και προϊόντων σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
 9. Styling: Ορισμός του Style, Τάσεις και Αισθητική Μόδας. Σιλουέτες, Σωματότυποι, η σημασία του χρώματος και του σχεδίου του ενδύματος, συνδυασμοί χρωμάτων.
 1. Εισαγωγή στη Φωτογραφία: σε δυο τμήματα: 1ο τμήμα Αρχάριοι/ Βασικές αρχές της φωτογραφίας.

 Χειρισμός της φωτογραφικής  μηχανής ή του κινητού. Βασικές αρχές του φωτός και του φωτογραφικού φιλμ. Εισαγωγή στην επεξεργασία εικόνας. 2ο τμήμα Προχωρημένοι/Χρήση φλας, Φωτογράφηση φωτογραφίας πορτρέτου, Βασικές αρχές λήψης βίντεο, Επεξεργασία βίντεο, Επεξεργασία εικόνας.

 1. Σχεδιασμός και οργάνωση Τουριστικών πακέτων-Δημιουργία Τουριστικών Εμπειριών: Τεχνικές σχεδιασμού και οργάνωσης τουριστικών πακέτων, για τους επαγγελματίες στον τομέα του τουρισμού, αλλά και για όλους όσους ενδιαφέρονται και επιθυμούν να οργανώσουν το επόμενο ταξίδι τους, με το κύρος ενός καλού τουριστικού γραφείου.
 2. Οινογνωσία – Οινογευσία: προσέγγιση στον τρόπο παραγωγής του κάθε είδους κρασιού, τις μεθόδους συντήρησης , τις μεθόδους σερβιρίσματος μέχρι και τον τρόπο Οργανοληπτικής δοκιμής του οίνου. Θα δοκιμαστούν οίνοι διαφόρων ειδών και θα συζητηθούν οι διαφορές τους και οι πιθανοί συνδυασμοί τους με πιάτα φαγητών.

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις του Ι.Ι.Ε.Κ. Δήμου Βόλου,  Ρήγα Φεραίου 1 και Χείρωνος σε δίμηνους ‘κύκλους’ των 27 ωρών με ένα 3ωρο μάθημα την εβδομάδα. Το κόστος του κάθε δίμηνου ‘κύκλου’,  είναι  60,00€, και προπληρώνεται. Το κόστος των αναλώσιμων επιβαρύνει τους εκπαιδευόμενους. Τα τμήματα θα δημιουργηθούν εφόσον συμπληρωθεί ικανός αριθμός συμμετεχόντων.

 • Η εγγραφή πραγματοποιείται αποκλειστικά στο χώρο της σχολής και αποτελεί δέσμευση προκειμένου να πραγματοποιηθεί το σεμινάριο.
 • Μετά τη συμπλήρωση του απαιτούμενου αριθμού συμμετεχόντων οι ενδιαφερόμενοι ενημερώνονται για την προεξόφληση του σεμιναρίου με sms.                                                                                                                                                Εγγραφές από Δευτέρα 6/11/23 έως Παρασκευή 10/11/2023.            Ρήγα- Φεραίου 1 & Χείρωνος  από 9:00π.μ. – 19:00μ.μ

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΑΙΡΕΟΤΗΤΑΣ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ!

         Πληροφορίες για το πρόγραμμα των σεμιναρίων στην ιστοσελίδα www.diek.gr. και στο 2421056446 .